Régen volt már recept a blogon...Ma
ebédre egy olyan fogás került az asztalra, amit már nagyon régen
ettünk, pedig nagy családi kedvenc (ez azt jelenti, hogy a
válogatós legkisebb továbbra is a pesto+pasta duót részesítette
előnyben). Valahogy elfelejtődött...
Elronthatatlan, gyors és egyszerű.
Gyors, mivel csak a tésztát kell kifőzni. Egyszerű, mert csak
össze kell önteni. Elronthatatlan, viszont fontos, hogy
durumbúzából készült tészta legyen és ne tojásos. És
persze nem kell túlfőzni.
Nézzük mi a teendő:
Tonhalas tészta
1 csomag tészta (durum)
1 doboz tonhal konzerv
3-4 nagy paradicsom
Tésztát kifőzni (al dente),
kivételesen hideg vízben átmosni, lecsöpögtetni és beleönteni
egy mély tálba. A paradicsomot, ahogy a tévében mondják,
rusztikusan felvágni (a képen látható, hogy nem kell szabályosan
vágni) és ráönteni a tonhalat. Jól összekeverni, sózni csak kóstolás után kell,
mivel a tonhal már eleve kicsit sós lében van. Ha a tészta felszívta az olajat és így kicsit száraz lett, egy kis olívaolajat lehet hozzátenni.
Ennyi. Ha hűtőbe tudod tenni, nagyon
kellemes és frissítő nyári kaja. Magaddal viheted kirándulásra
és vízpartra.
Ennek a tésztának van másik
változata, amikor a tonhalat mozzarellával helyettesítjük és
friss bazsalikommal ízesítjük. Bizonyára már hallottátok, hogy
az olasz konyha nem (vagy szinte soha) használja együtt a sajtot és
a halat/tenger gyümölcseit. Ezért nem tesznek az asztalra
parmezánt, amikor halas tészta van. Mindkét íz
karakteres és egyik elnyomja a másikat...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése