2012. július 3., kedd

Pasta fredda (tonno e pomodoro)-Tonhalas-paradicsomos tészta



Régen volt már recept a blogon...Ma ebédre egy olyan fogás került az asztalra, amit már nagyon régen ettünk, pedig nagy családi kedvenc (ez azt jelenti, hogy a válogatós legkisebb továbbra is a pesto+pasta duót részesítette előnyben). Valahogy elfelejtődött...
Elronthatatlan, gyors és egyszerű. Gyors, mivel csak a tésztát kell kifőzni. Egyszerű, mert csak össze kell önteni. Elronthatatlan, viszont fontos, hogy durumbúzából készült tészta legyen és ne tojásos. És persze nem kell túlfőzni.


Nézzük mi a teendő:

Tonhalas tészta

1 csomag tészta (durum)
1 doboz tonhal konzerv
3-4 nagy paradicsom

Tésztát kifőzni (al dente), kivételesen hideg vízben átmosni, lecsöpögtetni és beleönteni egy mély tálba. A paradicsomot, ahogy a tévében mondják, rusztikusan felvágni (a képen látható, hogy nem kell szabályosan vágni) és ráönteni a tonhalat. Jól összekeverni, sózni csak kóstolás után kell, mivel a tonhal már eleve kicsit sós lében van. Ha a tészta felszívta az olajat és így kicsit száraz lett, egy kis olívaolajat lehet hozzátenni.
Ennyi. Ha hűtőbe tudod tenni, nagyon kellemes és frissítő nyári kaja. Magaddal viheted kirándulásra és vízpartra.

Ennek a tésztának van másik változata, amikor a tonhalat mozzarellával helyettesítjük és friss bazsalikommal ízesítjük. Bizonyára már hallottátok, hogy az olasz konyha nem (vagy szinte soha) használja együtt a sajtot és a halat/tenger gyümölcseit. Ezért nem tesznek az asztalra parmezánt, amikor halas tészta van. Mindkét íz karakteres és egyik elnyomja a másikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése