2012. február 19., vasárnap

Altro che jacuzzi!- Mit nekünk jacuzzi!


Egy régi jó barátom mesélte, hogy felfedeztek egy nagyon jó kis helyet, egy természetes fürdőt. Bár nincs közel, de higgyük el, megéri. El is határoztuk, hogy mivel a júliusi idő nem kápráztatott el minket (25 fok, gyakori záporok, felhős ég), elmegyünk oda, amikor borús az idő és ezért a tengerpartra nem érdemes lemenni. Elindultunk hát az ismeretlen Saturniába. Az út meglehetősen hosszú és igen kanyargós volt (Viterbo felől érkeztünk).
Saturnia fürdőhely

Bár pontos leírásunk volt, nem volt könnyű megtalálni. Inkább érdemes megkérdezni, hogy merre menjünk. Nem tudtuk, hogy mire készüljünk, az elmondás alapján azt hittük, hogy egy kis eldugott fürdőhely, egy-két odatévedt emberrel. Ehelyett hatalmas tömeget találtunk (rengeteg külföldivel), már parkolóhelyet sem volt könnyű találni. Aki elmegy oda, ne számítson öltözőkre, wc-re, napozóágyakra. Nagyon nehezen találtunk helyet, ahová letehettük a táskákat, ruhákat, papucsokat. Gyerekeknek (akár felnőtteknek is) érdemes köves strandra használatos cipőt felvenni, mert a kövek vágnak. Szóval kicsit vadkemping feelingje van az egésznek (természetesen nincs belépő sem).

Házivideó Saturniáról

A szag a kénes fürdők szaga, mely később nehezen kimosható a fürdőruhákból. A víz kellemes meleg, jó el lehet benne lazulni. Láttunk néhány embert, akik az arcukra testükre kenték az agyagot (a videón látható a szürkés trutyi)...bár nem annyira előnyös megjelenés (enyhén fogalmazva), de bizonyára jót tesz. Ki kell szúrni egy kis teraszt és ott befészkelni magunkat vagy beállni az erős vízsugár alá, mely fáradt tagjainkat megdögönyözi. Sajnos a közeledő vihar elől, gyorsan kellett összekapnunk magunkat.
Hazafelé megálltunk még egy kedves kis városban, melyről szintén láthattok képeket a videóban.

Saturnia és Montemerano


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése