2012. december 17., hétfő

Frutta e verdura- zöldség-gyümölcs

Pár héttel ezelőtt felhívott egy régi ismerős-volt kolléga, szintén olasz tanár-tolmács, hogy szeretne velünk találkozni. Kriszta elment a találkozóra és olyan dologról volt szó, ami pont kapóra jött. Többször említettem (a korábbi posztokban), hogy kisebb fiunk nem hajlandó (enyhe kifejezés) sem zöldséget, sem gyümölcsöt enni. Kb. 2 éve megevett egy fél cseresznyét és azóta is ezt hozza fel ellenpéldának, ha szóba kerül a gyümölcsfogyasztás :-) Szóval a vitaminpótlás mindig probléma volt. Sokfélét kipróbáltunk, volt, amelyiknek az ízét nem viselte el, volt teljesen hatástalan, volt, amelyiket a benne található édesítőszer miatt nem vettünk jó néven, stb. Ezért gondoltuk kipróbáljuk ezt a készítményt, ami voltaképpen egy gyümölcs-és zöldségkoncentrátum (kb.42 kg gyümölcs van benne) lekvár formában. Mi is elkezdtük szedni a lekvárt, a tapasztalatokról ebben a blogban olvashattok.
A találkozón az is kiderült, hogy a gyártó magyar cég, amely már több értékesítési pontot és irodát épített ki az USA-ban, Törökországban, Lengyelországban, stb., szeretné Olaszországban is kiépíteni ezt az elosztó központot. Akit esetleg érdekel ennek az irodának a kiépítési lehetősége és egy ilyen jellegű jövedelem, további részleteket az alábbi linken tudhat meg vagy e-mailen érdeklődhet:
FlavonMax magyarul, letölthető anyagokkal - szeretném megjegyezni, hogy ha az olasz nyelvű oldalt és a letöltéseket ha olvassátok, bizonyára Ti is észreveszitek az elírásokat, hibákat. Ezeket már jeleztük a vezetőség felé. Alább a nemzetközi oldalt találjátok:

A katalógusban találtam egy képet a gyümölcsök/zöldségek szervekre gyakorolt hatásáról, ezért összeszedtem a kép bal oldalán található szavakat (a másik oldalon található szavakat egy későbbi posztban)





Homoktövis- olivello spinoso
cékla- barbabietola
ginszeng-ginseng
meggy- amarena
fekete ribizli- ribes nero
fekete bodza- sambuco
kékszőlő-uva nera
petrezselyem-prezzemolo
spirulina alga-Spirulina platensis
grapefruit-pompelmo
gránátalma-melograno
szeder-mora


1 megjegyzés: