2011. augusztus 19., péntek

Vissza a középkorba

Viterbo az a nagyobb város, ahová gyakran megyünk ügyes-bajos dolgainkat elintézni. Mivel kb. 30 per autóval és van minden, amire szükségünk van: mosoda, internetfeltöltés, autóbiztosítás, könyvesbolt, hipermarket, stb. Első élményünk a városról az volt, amikor a tűzoltókkal találkoztunk. A nagyobb fiam 3 éves korától több éven keresztül tűzoltó-mániában szenvedett. Minden a tűzoltókról szólt, esti meseként tűzoltókról szóló könyvet olvastunk, farsangon tűzoltó volt, stb.

Télen Montefiascone városában január 6-án a Befana tűzoltókkal együtt érkezett, meg lehetett nézni az autót, beszélgetni velük, stb. Matteo csillogó szemmel állt a tűzoltók mellett és kapott tűzoltós naptárat is. Az egyik tűzoltó mondta, hogy bátran bemehetünk a Viterbó-i kaszárnyába, megmutatnak mindent. Ezért elhatároztuk, hogy nyáron megnézzük a Viterbo-i tűzoltókat. Először nagyon visszafogottan fogadtak minket, de amikor látták, hogy a két gyerek mennyire érdeklődő, és Matteo mindennek tudja a nevét, hogy hány liter vizet tud tárolni, mire való, nagyon készségesen végigmutogattak neki mindent.

 Azóta már felfedeztük a város középkori részét is. Részletekben gazdag részek, kellemes barangolást és meglepetéseket nyújtó utcákat rejt a város ezen része.


A városról készített képeket itt láthatjátok:Viterbo képekben

Olasz nyelven a városról pedig itt olvashattok: Viterboról olaszul

Magyarul pedig itt: Viterboról magyarul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése