2011. augusztus 11., csütörtök

Vendég a háznál...-Abbiamo ospiti



Véget ért a nyaralás számunkra :-(, újból itt vagyunk. Rengeteg fényképet készítettünk ez idő alatt, amelyet már elkezdtünk feldolgozni témánként.

Ebben a bejegyzésben azokról a (nem kívánatos) vendégekről lesz szó, akik beköltöznek vagy betévednek a lakásunkba. Egyik nap éppen egy hosszú és kimerítő egész napos útról tértünk vissza. Rómában voltunk és szinte ahogy kitettük a lábunkat az autóból zuhogni kezdett az eső és lehűlt a levegő. Kicsit turistáskodni akartunk, megmutatni a gyerekeknek a híresebb látnivalókat (persze őket csak a AS Roma fociboltja köti le igazán). Ezért letettük az autót és metróval-busszal közelítettük meg a belvárost. De az eső elkezdett ömleni és nem is akarta abbahagyni. Ehhez társult a tömeg a buszon, a lökdösődés, majd a busz lerobbant. Szóval már csak valami jó kis étteremre vágytunk, ahol kivárhatjuk az eső végét. Mire hazaértünk Sipiccianoba (az eső ismét zuhogott), kellőképpen elfáradtunk. Beléptünk az ajtón és a gyerekek azonnal felfedezték, hogy nem vagyunk egyedül. És itt most nem a fránya tigrisszúnyogokra vagy a legyekre gondolok. Sőt nem is egy újabb kóbor galamb (lásd Galamb-sztori) esett be a kéménybe. A falon egy kicsi gekkó figyelt minket. 



Nem kis nehézség/üldözés árán, sikerült a műanyag pohár-papírlap megoldással kitessékelni. Ezen kívül egy bizonyos darázsfajta, állandóan próbált fészket építeni a gerendára vagy a képkeret mögé (!!!). Ebből az apropóból nézzük, milyen állatok fordulhatnak meg a házban:


szúnyog- zanzara
darázs- vespa
méh- ape
patkány-ratto
egér- topo
gekkó-geco
légy-mosca
százlábú (igen, ilyenünk is mászott a falon)- millepiedi
muslica- moscerino
lódarázs- calabrone
kabóca- cicala (ők nem költöznek be, de folyamatosan hallani őket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése