2011. augusztus 24., szerda

Ahol a tenger tényleg kék!- Dove l'acqua del mare é davvero blu




Sardegna mindig nagy kedvencem volt, többször volt alkalmam ott nyaralni. Sőt fordításokat is készítettem, hiszen a nyelv eltér az olasztól. Illetve hivatalos nyelv az olasz, de egymás között gyakran szárdul beszélnek. Megőrizték hagyományaikat, nyelvüket, zenéjüket, identitásukat. 
Íme két térkép Szardíniáról és arról az öbölről, ahol mi voltunk:




Most összeállítottam egy videoklipet, amelyen válogatást találtok a (szerintünk) legszebb képekből.

Ezek a képek, lassan 10 éve készültek, de az aktualitását nem veszítette el. Mindig tervezzük, hogy visszatérünk, ha a gyerekek olyan nagyon lesznek, hogy nem hányják végig a hajóutat.
Apropó tengeribetegség...Amikor Krisztával a gyorshajóval mentünk át Szardíniára (ez 4 óra alatt teszi meg az utat), igen rosszul voltunk. Visszafelé vettünk megfelelő gyógyszert...de erről majd később. Kempingben szálltunk meg, Cala Gononéba. Én már ismertem a kempinget, ezért mentünk oda. Krisztát lebeszéltem az esőkabátról- mondván, hogy ott ugyan nem esik augusztusban... 2 napig ömlött az eső és olyan szél fújt, hogy éjszaka kicsi sátrunk (lásd Sátorunk Szardínián a youtube-on) rúdját szorongatva aludtunk (?)...ez azóta szállóige lett nálunk: annyira valószínűtlen, mint Szardínián az eső???- kérdez rám sokszor Kriszta. Viszont ezután csodálatos időnk volt, ragyogó napsütéssel és eszméletlen hőséggel. Visszafelé útra megvettük a gyógyrágót hányinger ellen. Induláskor bevettük és be is aludtunk, csak Civitavecchiába érkezéskor ébredtünk fel, viszont két napig kábák voltunk tőle. Rengeteget lehetne mesélni: a nagyszerű kaja, a csodálatos tenger, gyönyörű hajókirándulás, rengeteg látnivaló...de inkább nézzétek a képeket, önmagukért beszélnek.

Sardegna képekben:  Ahol tényleg kék a tenger!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése