2011. november 9., szerda

Tudnál itt élni? 2. rész- Ti va di vivere qui? 2. parte

Az előző bejegyzésemben néhány várost, vidéket bemutató videót találtatok (Róma, Sardegna, Viterbo, Perugia-Cortona, Volterra). Most folytatjuk ezt a sort, annál is inkább, mert jólesik visszagondolni azokra a forró napokra, amikor a nap csak úgy éget, a fagyi elolvad, amíg kiérsz a bárból, és alig várod, hogy valami hűvös helyre kerülj. (Bár az álmodozást kicsit zavarja, hogy a kertben éppen 5 kiabálnak egyszerre, hogy: hozzad már! betont még! 100-as szöget hová tettétek? Kilátta a vésőt? stb.).
Jó visszagondolni ezekre a napokra, nagyon sok környékbeli várost bejártunk már és ezek közül is most a nagy kedvenceket találjátok itt és egy összeállítást az ételekről készült fotókból. A videókat a városnevekre kattintva tudjátok megnézni.


Mugnano-Sipicciano- Annyit írtam már Sipiccianoról, hogy nem is nagyon kell bemutatni. Mugnano egy közeli, sziklára épült kisváros, ahová át szoktunk menni játszóterezni vagy egy kicsit sétálni. A város nagyon kicsi, kicsit elhagyatott hangulatú, természetesen tele macskákkal. Nemrégiben felfedeztünk egy gyönyörű épületet rögtön a parkolónál, ami régen nagyon szép lehetett (sajnos a felújításra itt sincs pénz). Egy olyan város, ahol Kriszta szerint egy író nyugodtan elvonulhat alkotói szabadságra :-)

Narni- Nem annyira közeli kisváros, de annál megkapóbb. Minket elvarázsolt a hangulata, az épületek szépsége, a fiúkat a minibusz, ami a parkolóból ingyen visz fel a város központjába. A névhasonlóság állítólag nem véletlen, a helyiek szerint a könyv/film innen kapta a Narnia nevet. Itt kb. 15 házat meg akartunk venni (amikor még házat kerestünk), azóta többször voltunk és ez a vélemény továbbra sem változott. Isteni a fagyi a főtéren.

Spoleto e Cascate delle Marmore- Spoleto szintén kedves város, rengeteg barangolási lehetőséggel, kedves kis szűk utcákkal, középkori hangulatban. A vízesés pedig Európa egyik legnagyobb vízesése: 165 méter magasból zúdul alá a víz, beterítve a látogatókat. A hatalmas parkolóból (a belépő árában benne lévő) buszjárat visz fel a legfelső pontig, ahonnan a kilátás bámulatos. Bátrabbak és edzettebbek fel/le is mászhatnak, de mi nem voltunk azok. Azonkívül tanácsos vízhatlan cipőben és ruházatban menni (kivéve 40 fokban), mert keményen beterít a vízpára. Fontos tudni, hogy nem folyamatosan "üzemel" a vízesés, mert a víz energiáját felhasználják.

Parco dei Mostri di Bomarzo- Annak ellenére, hogy nagyon közel van a lakhelyünkhöz, mégis nehezen vettük rá magunkat, hogy elmenjünk. És amikor elmentünk, későn értünk oda, mert Kriszta szerint : ott fogunk kóvályogni a 38 fokban a tűző napon. Nos a képeken láthatjátok, hogy kellemes erdei környezetben vannak elrejtve, szinte beleolvadnak a tájba ezek a hatalmas szobrok. Egész napos kikapcsolódás.

San Gemini- Szintén kedvenc város kategóriába tartozik. Gyönyörű, hangulatos középkori város. Nagyon ötletesek az üzletek táblái, jól illeszkednek a középkori hangulathoz. Az épületek részletekben gazdagok, mindig találhatsz egy-két meglepő látnivalót. Kellemes bolyongást ígér a város, hangulatos éttermekkel.

És ha már elegetek van a középkorból, jöjjenek a kaják (felirattal)! Si mangia

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet és szeretnél házat, lakást, üdülési jogot venni, akár magán-, akár üzleti, akár befektetési céllal, kérlek olvasd el a Miben tudok segíteni pontból, az Ingatlanvásárlásra vonatkozó részt! Bármilyen kérdésed van, írj a Kapcsolat pontban található címre, vagy telefonálj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése