2011. október 31., hétfő

Tudnál itt élni?- Ti va di vivere qui?

Amikor Olaszországban vagyunk, sokat kirándulunk. Általában egy nap tengerpart után pihenünk, majd kirándulunk valahová. Ha sikerül megdumálni a gyerekeket, akkor délelőtt városnézés és délután tengerpart (na jó, a fagyit is meg kell ígérni). Persze ilyenkor rengeteg képet készítünk. Az évek során nagyon sok olyan várost láttunk, ahol valami érdekeset, különlegeset láttunk vagy egyszerűen csak a városba belépve érzed, hogy ez a város más, mint a többi (jártatok már így?).
Szeretem ezeket a városokat, jó barangolni a csendes utcákon. Néha olyan helyeken is járhat az ember, ahol csak a házakból kiszűrődő zajok jelzik, hogy emberek vannak a közelben... az illatok pedig, hogy készül az ebéd. A macskák melléd szegődnek vagy lustán megnéznek, majd folytatják a szunyókálást. Aztán vannak olyan városok, ahol álmos délutánokon az idős nénik figyelnek a csipkefüggöny mögül, vagy kora este látod csoportba verődni a bácsikat, akik megbeszélik az előző esti sporteredményeket. Az éppen sülő pizza illata, ahogyan egy pizzéria előtt mész el, a frissen őrölt kávé hívogató illata a kávézók mellett, a rengeteg ízben csábító fagylalt....A rekkenő hőség, amikor csak a kabócák hangját hallani...Vagy a reggel érkező tejes vagy kenyeres kocsi, aki hangos dudálással jelzi a rá várakozó, fecsegő hölgykoszorúnak, hogy érkezik a friss mozzarella, a primo sale sajt, a friss kenyér vagy a rozmaringos pizza bianca...sajnos szagos videót nem tudunk készíteni, de remélem a képekkel sikerül visszaadni egy kicsit a hangulatból...


Ha a városok nevére kattintasz, megnézheted a youtube-on a városokról készült videókat.


Roma -(talán) kevésbé ismert képekkel (oké, vannak ismert látnivalók is a videóban)

Perugia e Cortona - Perugiát nem kell bemutatni, Cortona pedig a Napsütötte Toszkána című könyvből lehet ismerős

Sardegna - a képek önmagukért beszélnek, bizonyos részei az olasz VIP kedvelt üdülőhelye

Viterbo - hozzánk közeli nagyváros, gyakran látogatunk el oda.

Volterra - gyönyörű város, pár éve a vámpírok fővárosaként bukkant fel a Twilight könyvekben.

Folyt.köv.

Amennyiben esetleg szeretnéd a nyarat ilyen helyen tölteni, vagy talán házat is vásárolnál, kérlek olvasd el a Miben tudok segíteni oldalon az Ingatlanvásárlás részt.

2 megjegyzés:

  1. Csodálatos! Szeptemberben Neranoban és az Amalfi parton jártunk, mesés volt. Ingatlanvásárlás jó lenne. :)

    VálaszTörlés
  2. Ciao Anita, közvetlen a parton bizonyára borsos árú ingatlanok vannak, de a parttól kicsit távolabb (30-40 km) már sokkal barátibb árakat találsz ;-)

    VálaszTörlés