2012. április 20., péntek

Egy csepp Szicília...- Un assaggio di Sicilia


Egy csepp Szicília...- Un assaggio di Sicilia

Ott hagytuk abba, hogy éhesen kóvályogva jártuk az éttermeket. Na jó, ez egy kicsit túlzás, de tény, hogy már kezdtünk éhesek lenni. Eszünkbe jutott, hogy van egy étterem, ahová már régen szerettünk volna elmenni és a közelben van. Ahogy leparkoltunk, azonnal felfedezték a srácok a játszóteret, én pedig bementem megkérdezni, hogy nyitva van-e a konyhájuk. Időközben két kutya is előkerült, akik óvatosan, de tudtunkra adták, hogy ha kell megvédik a portát (ha nem megyünk közelebb 100 méternél), majd egy kis simogatásért megengedték a belépést.

Belépve egy hatalmas helységbe léptünk, mely ízlésesen van berendezve. A háziasszonyok egyike elmondta, milyen lehetőségeink vannak. Pár mondat után kiderült, hogy szicíliaiak mindketten és ezáltal többek között szicíliai fogásokat is felszolgálnak. Először is kaptunk csicseriborsó lisztből készült lapocskákat, ami a háziasszony szerint minden gyerek kedvence. És valóban, a válogatós kisebb fiúnk két pofára ette. Ezek után caponata-t kóstolhattunk, különböző finom tésztákat, a pizzafüggő kisfiunk a szokásos pizza margheritáját kérte (melynek nagy részét a bőséges előétel ellenére megette). Házi bor, álomfinom csokoládés kis torta (tudod, amelyikbe ha beleszúrod a villát, kifolyik a tömény csoki, és az íze... hmmmmm), és az elmaradhatatlan cannolo siciliano.

De a lényeg, hogy kiderült, főzőtanfolyamokat tartanak, ahol mind az olasz konyhába, mind a szicíliai konyhába bepillantást lehet nyerni.
A tanfolyam napi két órát vesz igénybe (tolmácsolást tudunk vállalni), ahol elsajátíthatók az olasz és a szicíliai konyha fogásai, plusz még műhelytitkokba is beleshettek. A fennmaradó idő tartalmas eltöltésére is adnak tippeket. Mivel Lazio és Umbria határán található a hely, rengeteg látnivalóval kecseget, Róma kb. egy-másfél órányira (forgalomtól függően), Firenze kétórányira, Perugia, Assisi, Gubbio, Viterbo, Tarquinia és a tengerpart rövid időn belül elérhető.

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT- 3 nap szállással, 3 x 2 óra főzőtanfolyammal! Részletekért írj a stekri@t-online.hu vagy az olasztanar@gmail.com címre!

 

 


Ha nem vonz a konyhaművészet, de egy igényes, szépen kialakított helyen keresel szállást, ahol nyugodtan pihenhetsz és közben jókat ehetsz és barangolhatsz a környéken, akár biciklivel is, szintén a fenti címre írhatsz, és segítünk!

A szobák 2, 3, 4 ágyasak, a képeken jól látható, hogy igényes kialakításúak. Mi is meggyőződhettünk erről, minden szobába betekintést nyertünk. A szobák egyébként női nevet kaptak. Légkondicionált, tágas szobák, internettel és hűtővel. Akár 6 főnek is tudnak (pótággyal) szállást biztosítani ugyanabban a szobában. 6 éves kor alatt a gyerek szállása ingyenes. Mozgássérülteket is tudnak fogadni, speciális szobában. Kisállatok szintén vihetők.

 Részletekért írj a stekri@t-online.hu vagy az olasztanar@gmail.com címre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése