2012. április 14., szombat

Most érdemes Olaszországba menni

Ingyen látogathatók a múzeumok, műemlékek, régészeti ásatások, villák, könyvtárak az április 14. és 22. közötti kulturális héten Olaszországban.
Az Olasz Kultúra Hete tartományokra és városokra bontott programja az eseményt szervező római kulturális minisztérium honlapján található (beniculturali.it), valamint okostelefonos alkalmazással is letölthető (iMiBACtop40). A kilencnapos kulturális eseménysorozat programjaiban való eligazodásban az olasz repülőtereken, nagyobb vasútállomásokon és múzeumokban felállított információs pontok is segítenek. 
Számos múzeum, palota, templom vezetett látogatást szervez. A professzionális idegenvezetők mellett ötven olasz múzeumban diákok kalauzolják majd a látogatókat. Ezerhatszázötven tizenhat-tizenkilenc éves fiatalt vontak be a kulturális hét rendezvényeibe.Rómában egyedül a Colosseum-Palatinus-domb régészeti területe nem csatlakozik az ingyenes nyitva tartáshoz. Egyrészt azért, hogy a látogatók tömege ne károsítsa tovább a sürgős restaurálásra szoruló ókori emlékeket. Másrészt azért, mert a Colosseum-Palatinus az idén már jelentős bevételtől esett el, amikor a februári havazás miatt az amfiteátrum és a Palatinus-dombon levő császári paloták több napon át nem voltak látogathatók. A nem olasz területen levő Vatikáni Múzeum sem lesz ingyenes.

Forrás: http://www.vjm.hu/kultura/most-erdemes-olaszorszagba-menni/1013/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése