2011. december 14., szerda

Nyereményjáték-Kapitális tévedések tárháza

Tudom, hogy egy kicsit késő van a karácsonyi nyereményjátékhoz, de találtam egy olyan oldalt, ahol kapitális marhaságokra bukkantam az olasz Karácsonyt illetően. Rengeteg olyan félrevezető információ van benne, amiről csak remélni merem, hogy minél kevesebben olvasták. Hamis információkat közöl, bár nyilvánvaló, hogy nem saját tapasztalata alapján írta, hanem angolból fordított szöveget tett fel. Mivel hemzseg a nevetséges állításoktól, úgy gondoltam, hogy azok között, aki küldenek egy listát a tévedésekről /marhaságokról (bocs, de nincs rá más szó), kisorsolunk egy DVD-t Cataniáról. Figyelem! nem kell az összes baromságot felsorolni, de azért ne is csak egyet írjatok meg a szokásos címre: olasztanar1@yahoo.it
A megoldásokat december 20-ig várom!




Fontos!!! Olaszországban Karácsonykor a cikkben felsorolt dolgok nem történnek meg, nem esszük, nem így hívják stb. Tehát ezeket a sorokat nem én írtam, nem én találtam ki, csak a játék kedvéért másoltam be az adott cikket és nem is javítottam bele!!!


Íme a cikk, amelyet átolvasva meg kell írnotok hol a hiba!!!

Karácsony Olaszországban


Olaszországban a karácsonyi szezon három hetet tart, a szezon kezdete pedig karácsony előtt nyolc nappal kezdődik. A novena ideje alatt a gyerekek házról házra járnak és karácsonyi verseket, énekeket szavalnak és énekelnek. 

Olaszország egyes helyein a gyerekek pásztoroknak öltöznek és eljátszódják Jézus születését, karácsonyi énekeket énekelnek, verseket szavalnak. 

A hivatalos ünnep karácsony este előtt 24 órával van, ezt követi egy kiadós vacsora, ahonnan nem hiányozhat a speciális milánói sütemény sem, a panettone. 

Az ajándékokat egy úgynevezett Urn of Fate bögréből húzzák ki, amiben mindenki számára egy ajándék van. 

Karácsony napján a pápa misét mond és megáldja a népet a Vatikán terén. 

Az olasz gyerekek az ajándék kibontásával Epiphany-ig, azaz január 6-ig várnak. A szokásnak híven az ajándékokat egy csúnya, Befana nevű király hordja ki. Úgy tartják, hogy amikor Jézus született ő túl elfoglalt volt ahhoz, hogy meglátogassa a Megváltót. 

A karácsony esti vacsorát cenone-nak hívják, ami tulajdonképpen egy tradicionális vacsora angolnából. 

A karácsonyi ebéd a Tortellini in Brodo, az ebéd mellé pandoro süteményt fogyasztanak, ami egy veronai eredetű sütemény.
Bellini

2 megjegyzés:

  1. A karácsony dec 25-én kezdődik és jan 6-ig tart.
    25.-én reggel kezdődik, és a Mikulás hozza az ajándékot. A karácsonyfa alatt van az ajándék. A Pápa 25-én mond misét. A Befana egy jó boszi és Jan 6-án hoz édességet a gyerekeknek ha jók voltak, szenet ha rosszak. A karácsonyi ajándékot 25-én reggel bontják ki. A cenone az szilveszteri vacsora. Szenteste raviolit és halat esznek, és panettone az édesség.
    Nem midet, de remélem jól tudom.
    Ehege

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ehege! Köszönjük, Te voltál az első bátor megfejtő!

    VálaszTörlés