2011. február 9., szerda

Valentin napi játék- Gioco di San Valentino

Ismét egy játékra hívlak benneteket! Közeledik a szerelmesek napja, már kb. két hete ezzel bombáz minket a média. A hagyomány szerint ilyenkor egy kis meglepetést adunk a szerelmünknek, de az ugye nem lenne senkinek sem nagy üzlet. A legújabb ajánlatok között láttam valentin napi utazást, fitnesz bérletet, spa hétvége, egy autó....hol vannak már a szívecskés bonbonok???




Szóval a feladat természetesen a rejtvény kitöltése, a rejtvény megfejtése után 2 mondatot kell összeállítani a felsorolt szavak közül néhányat felhasználva (ragozás megengedett, sőt szükséges) Csak ezt a két mondatot kell elküldeni az olasztanar1@yahoo.it címre február 14-ig.
Nyeremény a Kezdő+AMORE leckesorozat első leckéje (hanganyag, miniszótár, lecke, feladatok) vagy Haladó Konyha lecke- Primi Piatti (februárban Toscana) ,


Ha igazán szereted a kihívásokat:


A lehető legtöbb szót felhasználva állíts össze egy mondatot! Az nyer, akinek a legtöbb szót sikerül beleszorítani egy mondatba. Ezt a mondatot kell elküldeni az olasztanar1@yahoo.it címre február 14-ig.
Nyeremény a Kezdő+AMORE leckesorozat első leckéje (hanganyag, miniszótár, lecke, feladatok)vagy Haladó Konyha lecke- Primi Piatti (februárban Toscana)

A megfejtéseket az olasztanar1@yahoo.it címre küldjétek!

Lássuk a rejtvényt: 
Vízszintes

2.    álmodni
4.    tetszel (két szó)
7.    szeretni
9.    szerelmes
10.  szeretlek (két szó)
13.  elfelejteni
14.  szív
15.  kívánni
16.  szerelem

Függőleges

1.    meghódít
3.    barát (akivel jársz), szó szerint vőlegény, de leginkább arra a személyre értjük, akivel együttjárunk.
5.    ellenállhatatlan
6.    őrült, bolond
8.    bele van zúgva valakibe (essere ....di)
11.  kincs
12.  csókolni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése